Bespaartips

Bespaartips

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Tip 1: Motorolie controleren & bijvullen:

De meeste auto`s, zeker als ze een aantal jaren oud zijn, verbruiken wat olie. Dat is normaal en niet iets om u zorgen over te maken. Het is daarom wel aan te raden het oliepeil maandelijks te controleren. U kunt bij ons de juiste olie krijgen voor uw auto. Tevens kunnen wij ook het oliepeil gratis controleren.


Tip 2: Ruitensproeiervloeistof controleren en bijvullen

Ruitensproeier vloeistof zorgt ervoor dat uw ramen schoongeveegd worden als uw voorruit vuil zijn. Naast de reinigende werking van de ruitensproeiervloeistof zit er ook een anti-vries middel in. Dit zorgt ervoor dat in de koude wintermaanden de ruitensproeier vloeistof niet direct bevriest bij gebruik, wat gevaarlijke situaties veroorzaakt (ruit bevriest en belemmert zicht).

Bij twijfel even langskomen, het kan gevaarlijke situaties opleveren.


Tip 3: Controle van uw ruitenwissers

Als uw ruitenwissers niet meer voldoende uw raam schoonmaken, piepen of strepen vertonen, dan wordt het tijd uw ruitenwissers te vervangen. Vaak is het ook aan de ruitenwisser zelf te zien, wanneer deze versleten is. De ruitenwissers vertonen dan droogte scheurtjes, of het rubber laat aan de buitenkant van de ruitenwisser los. Ruitenwissers zijn autotype afhankelijk. Let er dus op dat de nieuwe ruitenwissers geschikt zijn voor uw auto.


Tip 4: Koelvloeistof controleren en bijvullen (niet doen!)

Dit kunt u beter niet zelf doen, want afhankelijk van uw auto zijn er koude en warme vaten. Dit maakt het gevaarlijk om zelf te controleren en/of bij te vullen. In principe is het ook niet nodig om uw koelvloeistof bij te vullen. Wij adviseren dit door even langs te komen.


Tip 5: Bandenspanning controleren & op spanning brengen

De juiste bandenspanning is belangrijker dan u in eerste instantie misschien zult denken. Het enige deel dat uw auto met de weg verbind, zijn namelijk uw banden! Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Bovendien wordt een zachte band snel heet, waardoor u meer kans heeft op een klapband. Een te hoge bandenspanning is daarentegen ook niet goed. Dit zorgt ook voor een slechter contact met de weg en een hogere bandenslijtage.


U kunt altijd even langskomen voor een gratis bandencheck. Kunnen we meteen het profiel even opmeten.